NOV - Eendaagse Cursus

Eerstvolgende cursus
locatie Leidschendam-Voorburg of Rijswijk

Vrijdag
28 juni 2019

Inschrijfformulier*

Lees over de ervaringen van cursisten die deze cursus volgden onder:
'Reacties op de cursus'


Indeling en inhoud van de cursus

Deel 1: De morgen
De morgen wordt besteed aan het geven van informatie over gedane onderzoeken naar de effecten van afwijkende reflexen op het leerproces. De rol van de reflexen in de ontwikkeling wordt behandeld, samen met een introductie in de schakeling tussen neurologische ontwikkeling en het ervoor klaar zijn om te kunnen leren.
Er wordt u een aantal specifieke tests geleerd, welke u bij een kind kunt afnemen in 15 tot 20 minuten. Van deze tests zijn er drie reflex tests cruciaal voor het leren, twee om het evenwicht en de coördinatie te testen en diverse tests voor de oog-volging, de visuele integratie, het visueel onderscheidingsvermogen, de hand-oog coördinatie en het waarnemen van geluid.

Deel 2: De middag
De middag wordt geheel gewijd aan de oefeningen van het ontwikkelingsprogramma. De oefeningen zijn gebaseerd op normale bewegingspatronen, welke zich ontwikkelen in het eerste levensjaar/jaren en welke een cruciale rol spelen bij het leggen van fundaties voor het latere leerproces.

 

Cursuskosten

De cursuskosten voor de eendaagse cursus zijn € 230,00 (incl BTW) per deelnemer.
Het bedrag is inclusief € 30,00 voor het door INPP UK als cursusmateriaal voorgeschreven boek "Eerst bewegen, dan leren" van S. Goddard Blythe, dat u op de cursusdag krijgt uitgereikt.

Inschrijfformulier

Lees ook over het INPP-Schoolprogramma en de resultaten van de pilot.

Onder 'Reacties' vindt u de reacties van cursisten!